Assisterande domare: Zeb Börjesson och Mathias Fällgren
Trupp: Oskar H, Oskar S, Johan B, Rasmus G, Olle L, Viktor J, Jimmie L, Anton W, Edvin K, Colin R, Noah M, Sebastian R, Lars-Anders H och Marco M.

Startelvan: Oskar H, Edvin, Sebastian, Jimmie, Oskar S, Matco, Olle, Anton, Noah, Rasmus och Johan.

1-3 Olle Lundqvist (44)
1-4 Johan Bjuremo (59)
2-4 (64)
2-5 Noah Melkersson (77)

Killarna gjorde en betydligt bättre match idag än förra veckan. Jag skulle vilja påstå att vi hittade tillbaka till nivån vi visade upp mot Forshaga IF, men ett mycket bättre anfallsspel idag. Vi var kompakta och gjorde det svårt för Kil att ta sig igenom, och när vi pressade tillsammans så skapade vi oreda i hemmalaget.

Vi fick en perfekt utdelning av våran presspel som gav oss 0-1 i den 9:e minuten genom Johan som vann ett motlägg mot målvakten och fick öppet mål att rulla in bollen i mål. O-2 kom i den 13:e minuten vi kommer i ett anfall ute på vänster flanken, det rådde en viss förvirring då en hemmaspelare slog en boll till en offside stående Oskar S som är onside då bollen kommer från en försvarare, Oskar S slog ett inlägg och efter lite flipperspel så stod Johan som tvåmålsskytt! Tyvärr så drog Anton upp en muskelskada och tvingades ut, in kom Viktor.

Vi är nära trean i den 19:e minuten, återigen tack vara en perfekt press gav Noah möjligheten att göra 0-3 men bollen smet en bit utanför. Vi slappnar av något och hemmalaget fick lite mer spelrum och det tog dom tillvara i den 36:e minuten då dom slog en snabb frispark och vi stod och drömde, Oskar H räddade första läget men returen kunde han inget göra åt, 1-2 var ett faktum. Anfallet efter är dom nära 2-2.

Detta blev en väckarklocka för oss och vi tog tillbaka taktpinnen och fick återigen utdelning relativt snabbt då vi gör 1-3 i den 44: e minuten genom Olle, vi har en hörna som Jimmie nickar uppåt himlen och Olle är snabbtänkt och nickar bollen sedan mot mål, målvakten fumlade till och kunde inte hålla bollen utanför målet och 1-3 var ett faktum. 1-3 i halvtid kändes rättvist!

Inför andra halvleken så kom Hult och Colin in istället för Edvin och Marco. Andra halvleken är snarlikt den första, där vi som kollektiv känns starkare för dagen och kontrollerar matchen. Emellanåt slappar vi av eller så blir vi lite för målkåta och släppte till några kontringar. Ett exempel var minut 54 där Rasmus slog ett perfekt inlägg som Johan nickade och målvakten gjorde dagens räddning, på den efterföljande hörna så släppte vi till en 4 mot två kontring som Oskar H räddade.

I den 60: e minuten gjorde vi 1-4, det var Johan som fullbordade sitt hattrick genom att stå på rätt ställe och stötta in Sebastians inlägg. Vi slappnade av återigen och bara fem minuter senare bjuder vi dom på 2-4 målet med en lam bakåtpassning som dom tog tillvara på och satte bollen i mål.

I den 77: e minuten får vi en frispark som Oskar S slår kort till Rasmus och denna passar tillbaka till Oskar som driver bollen mot kortlinjen där han slog ett inlägg mot bortrestolpen där Noah kunde göra sitt första mål i Västanviks AIF tröja, 2-5 skulle bli slutresultatet!

Som sagt killarna gjorde en bra match och slutresultatet känns helt rätt! Nu väntar det tre nya träningspass innan derbymatchen mot Torsby IF nästa lördag!